Pokrajinska vlada utvrdila proračun za 2021.

Pokrajinska vlada je na sjednici održanoj 7. prosinca usvojila Prijedlog pokrajinske skupštinske odluke o proračunu AP Vojvodine za 2021. godinu, kojim se obim pokrajinskog proračuna utvrđuje u visini od 75,2 milijarde dinara.
Fiskalni deficit projektiran je u iznosu od 2,4 milijarde dinara, odnosno 3,4 posto ukupnih prihoda.
Projektirani proračun za 2021. godinu pokazuje da su prioriteti Pokrajinske vlade u novom mandatu ekonomska i razvojna politika, zaštita životnog okoliša, kultura i informiranje, poljoprivreda i ruralni razvoj, kao i zdravstvo, navodi se u priopćenju Pokrajinske vlade.
Proračunom se za kapitalna ulaganja u 2021. godini predviđa 15,1 milijarda dinara. Među najznačajnijim novim ulaganjima u 2021. godini jesu obnova i izgradnja objekata u okviru kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu, izgradnja automatskog sustava obrane od grada na teritoriju Raketnog centra Bajša i Samoš. Planirana je i izgradnja objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i Doma kulture u Ravnom Selu.
U 2021. godini su predviđena izdvajanja za započete važne projekte kao što su Kamenica 3 s PET centrom, automatski sustav obrane od grada na teritoriju Raketnog centra Fruška gora, prečistači otpadnih voda u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa dvorca Hertelendi.
Biće nastavljena ulaganja u jačanje infrastrukture zdravstva, nabavka sanitetskih, dijaliznih i ostalih vozila za potrebe zdravstvenog sustava, rekonstrukcija Narodnog kazališta u Subotici, ulaganje u infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova, te u zaštitu kulturnog nasljeđa Srijemskih Karlovaca.
Sredstva su osigurana i za nastavak mjera demografske i socijalne politike, agrarni i ruralni razvoj, kao i razvoj turističkog potencijala i za poticaje poduzetništvu.
U novom proračunu planirana su i sredstva za širi djelokrug rada Fonda za izbjegla, prognana i raseljena lica AP Vojvodine, koji prerasta u Fond za izbjegla, raseljena lica i za suradnju u regiji, navodi se u priopćenju Pokrajinske vlade.