Pomoć Vlade AP Vojvodine za obnovu crkava i vjerskih objekata

Iz tekuće proračunske pričuve Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine odobrila je danas sredstva za obnovu crkava i vjerskih objekata koji su stradali tijekom elementarnih nepogoda u srpnju ove godine.

Rimokatoličkim biskupijama, na temelju štete koju su prijavile, usmjerit će se gotovo 228.000 eura.

Srijemskoj biskupiji, gdje je šteta prijavljena na više desetina objekata, bit će uplaćeno 14.783.265 dinara, Subotičkoj biskupiji, u kojoj su stradali objekti u 12 župa, 9.511.000 dinara, a Zrenjaninska biskupija dobit će 2.600.000 dinara.

»Brzom procjenom šteta, nekoliko dana nakon oluja, biskupije su načinile značajan korak, a sa svoje sam strane koordinirao brzo prispjeće ovih informacija te osigurao da se ovako velike štete nađu među prioritetima za financiranje, kako one ne bi vremenom postale veće. To je postignuto i ovoga puta zahvaljujući razumijevanju pokrajinskoga premijera Igora Mirovića – potrebe crkvenih i vjerskih zajednica su kod njega uvijek nailazile na razumijevanje, napose kod ovako kritičnih stanja«, istaknuo je zamjednik predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Goran Kaurić.