Ponovno u Vukšiću

VUKŠIĆ (HRVATSKA) – KUD “Vukšić” je prošle godine bio domaćin djeci iz HKC “Bunjevačko kolo” iz Subotice. U ime započete suradnje djeca koja sudjeluju u programu profesionalne orijentacije bili su pozvani na večer folklora pod nazivom “Oj, Gradino, ruševino stara”. Naša djeca su u znak zahvalnosti otpjevala pjesmu “Ne dam da mi moje gaze”, a na pozivu je u ime HNV-a zahvalila predsjednica Jasna Vojnić te istakla kako ova pjesma spaja Hrvate iz ovog kraja s Hrvatima u Vojvodini.
Na ovogodišnjoj smotri folklora na poziv organizatora odazvalo se šest KUD-ova. Na samom otvaranju nastupili su domaćini, članovi KUD-a Vukšić koji su prezentirajući tradicijsku kulturu svoga kraja, još jednom pokazali kako su iznimno ponosni na činjenicu da ovo društvo od prvog dana svoga postojanja u svom sastavu ima određen broj djece, što je svakako pokazatelj da su na pravom putu.
A onda su redom imali što pokazati u paketu dobrih starih običaja i tradicije svoga kraja: KUU Zvona Zagore iz Mirlović Zagore, KUD Vinac iz Stankovaca, KUD Ivan Goran Kovačić iz Bibinja, KUD Branimir iz Benkovca i KUU Gacka Ličko Lešće. Nije izostalo i malo iznenađenje večeri, budući da su gosti iz Vojvodine izrazili želju počastiti sve posjetitelje jednom pjesmom koja zapravo povezuje Hrvate u Hrvatskoj s Hrvatima u Vojvodini. Prije toga sve je pozdravila Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Vojvodine.