Predsjednik Skupštine Grada dr.sc. Bálint Pásztor sastao se s veleposlanikom Mađarske Józsefom Magyarom

Predsjednik Skupštine Grada Subotice i narodni zastupnik, dr.sc. Bálint Pásztor, sastao se danas, u Gradskoj kući, s veleposlanikom Mađarske u Srbiji Józsefom Zoltánom Magyarom. Obraćajući se medijima nakon susreta u kabinetu predsjednika Skupštine grada, dr.sc. Bálint Pásztor izjavio je da je veleposlanika Józsefa Magyara, zahvaljujući svojoj republičkoj funkciji,  već ranije upoznao i da je s Njegovom ekselencijom, u okviru prvog službenog posjeta našem gradu, razgovarao o mogućnostima jačanja suradnje i veza Grada Subotice i Mađarske, osobito u područjima koja se odnose na gospodarstvo i kulturu.

Podsjetio je da je  nedavno, točnije 20.  lipnja na Paliću, potpisivanjem zajedničke političke izjave o osnivanju Strateškog vijeća za suradnju Srbije i Mađarske, napravljen strateški iskorak u odnosima Srbije i Mađarske.

„Mi smo, sigurno, u epicentru ovih iznimno dobrih  odnosa između Srbije i Mađarske. I ovaj današnji sastanak veleposlanika Józsefa Magyara, ne samo sa mnom nego i s drugim subotičkim dužnosnicima, znači da ti odnosi trebaju ostati minimalno na ovoj razini i da će građani Subotice od toga i dalje imati benefite“, zaključio je dr.sc. Bálint Pásztor.

Osvrćući se na riječi premijera Mađarske Viktora Orbana koji je, kako je naveo, između ostalog rekao da je „ponosan na naše predstavnike nacionalnih manjina i zajednica koji  čine cement koji je zacementirao dobre odnose između Mađarske i Srbije“, veleposlanik József Magyar kazao je da bi odnosi između Mađarske i prijateljske zemlje Srbije trebalo još više učvrstiti.

Izvor i foto: subotica.rs

Projekat podržalo Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice