Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac čestitao vodstvu hrvatske zajednice praznik

U povodu praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji – dan rođena bana Josipa Jelačića, u petak je 16. listopada predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Republici Hrvatskoj Milorad Pupovac uputio čestitku predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasni Vojnić i predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu, kojoj stoji sljedeće:
„Čestitajući vam praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji pridružujemo se i slavljenju imena bana Josipa Jelačića koji je u svoje vrijeme uživao veliku podršku Srba u Hrvatskoj i kojem su kao vojskovođi služili mnogi od njih, a patrijarh Rajačić je u Hrvatskom Saboru založio svoje patrijaršijske insignije za novog hrvatskog bana Jelačića.
Dozvolite da zajedno s vama na ovaj način podijelimo radost što je od prve ideje do prvog sporazuma, zalaganjem predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, rodna kuća bana Jelačića postala vaša kuća, centar hrvatske zajednice u Srbiji. Mi u tome vidimo važnu činjenicu u ostvarivanju vaših prava i važan simbol u unapređenju hrvatsko-srpskih odnosa.
Stoga vam i ovom prilikom šaljemo naše prijateljske pozdrave i čvrstu opredijeljenost za suradnju na dobrobit naših zajednica i suradnju i prijateljstvo naših dviju domovina, Hrvatske i Srbije.“