Predstavnici Mladeži DSHV-a na konvenciji Mladeži HDZ BiH

Predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković i ogranka Mladeži u Subotici Ninoslav Radak prisustvovali su 13. izbornoj konvenciji Mladeži HDZ BiH u Mostaru.

Piuković se zahvalio predsjedniku Mladeži HDZ-a BiH Mati Lončaru na pomoći hrvatskim maturantima iz Vojvodine koji pohađaju cjelovitu nastavu na hrvatskom jeziku. »Drugu godinu za redom uspjeli smo osigurati da njihov boravak u Mostaru bude lakše realiziran i financijski potpomognut, te sam siguran da ćemo i idućih godina ovu za nas važnu aktivnost uspješno završavati«.

»S ponosom želim istaći kako su članovi Mladeži DSHV-a visoko involvirani u kulturni i vjerski život hrvatske zajednice u Vojvodini. Redoviti smo gosti, a često i organizatori raznih kulturnih priredbi te društvenih događaja koje organizaraju naše udruge. Isto tako, trudimo se biti prisutni na događajima koji okupljaju Hrvate te s mjesnim liderima DSHV-a razgovarati o izazovima s kojima se njihovi odbori susreću. To su ‘sitne pobjede’ koje osvajamo svakodnevno, ali su itekako važne i prijeko potrebne za ostvarivanje naših manjinskih prava i podizanje hrvatske zajednice na društvenoj ljestvici«, rekao je Puiković u pozdravnom govoru.

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama