Republičko natjecanje iz hrvatskog jezika

Republičko natjecane iz poznavanja hrvatskog jezika i jezične kulture održano je 27. svibnja, po već ustaljenoj tradiciji u OŠ Vladimir Nazor u Đurđinu. Budući da natjecanje iz ovog predmeta postoji samo za učenike sedmih i osmih razreda, natjecatelji su učenici triju osnovnih škola: škole domaćina, OŠ Ivan Milutinović i OŠ Matko Vuković iz Subotice. Na ovu, posljednju razinu natjecanja plasiralo se 18 učenika sedmih i osmih razreda cjelovite nastave na hrvatskm jeziku, a natjecanju je pristupilo njih 11.

Po riječima predsjednice Odbora za obrazovanje pri HNV-u Nataše Stipančević, a na temelju stručnog uputstva o organiziranju i realizaciji natjecanja učenika osnovnih škola, učenicima će diplome za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto biti potpisane u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, te uručene na svečanoj akademiji koja će biti upriličena na kraju školske godine.

Zahvalnice, te knjige kao dar za sudjelovanje na natjecanju uručene su svim sudionicma, a najboljim učenicima uz zahvalnice i knjige, koje su darovale NIU Hrvatska riječ i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, dodijeljena je nagrada u vidu bona za kupovinu školskog pribora koji je darovalo Hrvatsko nacionalno vijeće.

Uz ravateljicu škole domaćina Ljiljanu Dulić i Natašu Stipančević, natjecanju je u ime Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja nazočila i savjetnica Jadranka Kojić.

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama