Skupština HKPD Matija Gubec iz Rume

RUMA – U prostorijama HKPD Matija Gubec u Rumi, 8. lipnja je održana redovita godišnja Skupština te udruge. Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu za 2018. i 2019. godinu, te financijski plan za prethodnu i ovu godinu. Najvažnije aktivnosti u narednom periodu, su prema riječima tajnika udruge Nikole Jurce, gostovanje Velikog tamburaškog orkestra u Gornjoj Stubici u Hrvatskoj na redovitim susretima Društava Matija Gubec, te posjeta udruzi Široko u Nišu, planirana koncem godine. Ostale aktivnosti kontinuirano se nastavljaju i u ovoj godini. Kao najvažnije izdvajaju godišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra u povodu obilježavanja dana udruge koji će biti održan u listopadu, te sudjelovanje na Festivalu tamburaških orkestara Vojvodine.
»Nastavljamo redovito održavanje igranki u našoj udruzi u povodu obilježavanja većih blagdana. U ovoj godini počeli smo okupljati i najmlađe članove Društva u radionicama za djecu. Do sada su organizirane tri radionice na kojima su djeca pravila novogodišnje ukrase, a pred Uskrs, uskršnje dekoracije. To je novina u radu Društva a s animiranjem najmlađih, nastavljamo i u narednom periodu. Tijekom prošle godine aktivna je bila i naša nogometna sekcija koja je organizirala tradicionalnu nogometnu utakmicu oženjenih i neoženjenih članova Društva. U povodu obilježavanja blagdana uzvišenja Svetoga Križa u rujnu, planiramo organizirati malonogometni turnir članova hrvatskih udruga iz Srijema«, navodi Jurca.
Prvi ovogodišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra iz Rume će biti održan 15. lipnja u ljetnoj bašti udruge, s početkom u 20 sati. I ovim putem članovi rumske udruge, pozivaju sve ljubitelje tamburaške glazbe, prijatelje i predstavnike drugih udruga diljem Srijema na ugodno druženje.