Sunakladnički projekti DHK-a i ZKVH-a predstavljeni i u Vinkovcima

U Vinkovcima su prošloga tjedna predstavljena zajednička izdanja Društva hrvatskih književnika-Ogranka Slavonsko-baranjsko-srijemskog i ZKVH-a iz 2019. godine, a u organizaciji Udruge Vinkovački šokački rodovi. Radi se o djelu Miroslava Slavka Mađera Izabrana djela – Posthuma IV. priređivačice dr. sc. Hrvojke Mihanović-Salopek i djelu Sonetist Antun Gustav Matoš priređivačice dr. sc. Vlaste Markasović.
O izdanjima su uz autorice djela, u ime nakladnika govorili i Mirko Ćurić, predsjednik Slavonsko-baranjsko-srijemskog ogranka i potpredsjednik DHK-a te Tomislav Žigmanov, ravnatelj ZKVH-a.
»Naša suradnja s udrugama i ustanovama iz Vinkovaca i ovog dijela Hrvatske i više je nego dobra, sudjelujemo na raznim manifestacijama u ovom kraju, a brojna društva odavde dolaze i kod nas. I to je normalno, jer mi smo isti narod, isti prostor i jezik, razdvojeni samo državnim granicama. Na ovaj način svjedočimo da smo dio istog kulturnog prostora i da pripadamo istom hrvatskom narodu, a želimo i pokazati našu posvećenost očuvanju i obogaćivanju kulture«, rekao je ovom prigodom Žigmanov.