Svečana dodjela ugovora u Pokrajinskoj Vladi

Pokrajinska tajnica za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Dragana Milošević, uručila je danas u Pokrajinskoj vladi ugovore o sufinanciranju projekata s Natječaja za unaprjeđenje profesionalnih standarda i Natječaja za sufinanciranje projekata proizvodnje medijskih sadrržaja iz oblasti javnog informiranja za 2023. godinu. Kako je rečeno na svečanoj dodjeli, za sufinanciranje 220 projekata izdvojeno je 90 milijuna dinara, čime se nastavlja dobra praksa potpore medijima s područja Autonomne pokrajine Vojvodine.

“Opseg našeg djelovanja, koji je jasno određen Zakonom o informiranju i medijima i drugim srodnim propisima, jest usmjeravanje podrške medijima iz manjih sredina, pomažući im da opstanu, posebice kada mnogi nemaju kapaciteta ili mogućnosti financirati na druge načine, ali i na druge linije financijske pomoći. Najopsežnija potpora je u Natječaju za sufinanciranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informiranja, gdje je od 263 projekta podržano 176 projekata u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara“, rekla je Milošević.

Među podržanima su i  ove godine Udruga novinara “Cro-info” s projektom “Cronline News”, Hrvatska udruga novinara “Cro News” s radio programom “Valovi ravnice” i edukacijom novinara manjinskih redakcija na temu: “Tradicijski mediji za novo doba”,  RIA Cros DOO s projektom “CROz Srbiju”, kao i mnogi drugi.

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama