Tavankućani u Tivtu

Na poziv Ljerke Sindik iz nevladine organizacije “Gjurgjevo brdo” iz Tivta ravnateljica OŠ “Matija Gubec” iz Tavankuta Stanislava Stantić Prćić i voditeljica učeničke zadruge nastavnica Ivana Vuković prezentirale su radionicu izrade predmeta od slame i sjemenki.
Tijekom radionica učenici su se upoznali sa slamom i naučili kakva slama treba biti da bi je uspješno oblikovali, a zatim su svoje znanje primijenili ukrašavajući oznake za čitanje ili straničnike koje su upotpunili svojim porukama. U moru zrna i sjemenki tražili su boje kojima će ispuniti različite oblike, a među njima su najčešći bili upravo oni primorski.
Generalna konzulica Republike Hrvatske u Tivtu Jasminka Lončarević upriličila je prijem za goste iz Tavankuta, gdje je akcent bio na značaju zajedničkih projekata i podršci Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Putem radio valova radio Dux-a, ravnateljica Stanislava Stantić Prćić i nastavnica Ivana Vuković su upoznale širu javnost s radom tavankutske škole i učeničke zadruge.
Sudeći po pozitivnim dojmovima učenika, možemo zaključiti su se obnovila stara prijateljstva i udružila se u kreativnosti. Upravo radi toga se planira zajednički projekt tijekom kojega bi djeca iz Tavankuta posjetila svoje vršnjake u Boki Kotorskoj.


Foto: Radio Dux