Turnir na novom sportskom terenu u Baču

Na sportskom terenu u okviru crkve sv. Petra i Pavla u Baču danas je održan turnir u basketu. Sudjelovale su ekipe iz Plavne, Vajske, Bača i  Selenče. Turnir su organizirali mjesni odbori Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini  (DSHV) Općine Bač. »Vidim  kod sudionika turnira, ali i onih koji su došli kao gledatelji da su zainteresirani. Već ima ideja za narednu godinu. Veliki optimizam i velika zainteresiranost«, kazao je predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković.

»Motiv je bio okupiti što više mladih ljudi, pokušati osmisliti jedan sportski događaj koji bi privukao mlade iz Općine Bač. Ovo je sredina iz koje mladi odlaze i ovakvim susretima želimo pokušati skrenuti pozornost  na taj veliki problem male Općine Bač«, kazao je predsjednik MO DSHV-a Vajska Dario Bošnjak.

» Za nas iz Plavne ovaj turnir je značajn, jer smo se organizirali, družimo se, širimo prijateljstva. S nama su danas bili i naši prijatelji iz Selenče«, kaže predsjednik HKUPD »Matoš«  Igor Probojčević.

Novi teren u Baču otvoren ove godine, a izgradnju je finaciralo  Veleposlanstvo Suverenog malteškog reda u Srbiji. Potporu ovom projektu dalo je i Hrvatsko nacionalno vijeće i DSHV.