U Somboru predstavljena knjiga Neko prošlo vreme Josipa Ivanovića

Sportska sekcija somborskog HKUD-a Vladimir Nazor priredila je promociju knjige Neko prošlo vreme Josipa Ivanovića. Rukopis Josipa Ivanovića, gimnastičara, trenera, pedagoga za tisak je pripremio novinar Dušan Kolundžinja. Riječ je o jednoj vrsti dnevnika o životu u Somboru u prošlom stoljeću.
»Rukopis sam dobio od Ivanovićeve supruge i od dijela tog rukopisa nastala je ova knjiga. Pokušali smo naći izdavača, ali nije bilo interesa. Na sreću javile su se dvije bivše gimnastičarske koje su pomogle da se knjiga tiska. Cjelokupna prva tiraža stigla je do čitatelja, pa je uz financijsku pomoć Ivanovićeve kćeri Adele tiskan novi broj primjeraka. Ivanović je živjeo u vrijeme značajnih povijesnih događaja. Imao je 15 godina na početku Drugog svjetskog rata i zna kako je tada izgledao Sombor, kako se živjelo u Somboru, kako je izgledalo oslobođenje Sombora, kako je bilo živjeti odmah poslije rata u Somboru«, kaže Kolundžija.
Između ostalog na stranicama knjige su i Ivanovićeva sjećanja na poznanstvo sa Zdenkom i Ivom Škrabalom, sjećanje na prvu pričest… Na promociji u Hrvatskom domu osim Kolundžije govorila je i Adela Ivanović, kćer profesora Ivanovića, inače gimnastičarka i članica reprezentacije bivše Jugoslavije, koja je 1979. sudjelovala na Mediteranskim igrama u Splitu.
Ivanović je, između ostalog, autor više knjiga o gimnastici i tjelesnom odgoju u školama, autor nastavnih planova za tjelesni odgoj za osnovne škole u Vojvodini. Bio je uspješni gimnastičarki trener. Gotovo cijeli svoj radni vijek proveo je u Prosvjetno–pedagoškom zavodu Vojvodine.