Unaprijeđen sajt Hrvatskog nacionalnog vijeća

SUBOTICA – Nakon izbora novog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u studenome prošle godine napravljena je i nova facebook stranica Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji na kojoj su objavljivane sve informacije o radu i aktivnostima ovoga tijela te važne vijesti iz zajednice. Iako je u ovih nepunih godinu dana javnosti bio dostupan i internet portal HNV-a, on nije ažuriran jer je bio u procesu unaprjeđivanja i redizajna.
Protekloga tjedna rad na novome ruhu sajta je dovršen te je dostupan i javnosti, a nalazi se na adresi www.hnv.org.rs
Predsjednica HNV-a Jasna Vojnić kaže kako je zbog novih trendova bilo potrebno modernizirati dosadašnji izgled sajta, ali i poraditi na njegovom sadržaju. Navodi da su sve temeljne informacije koje su već bile na stranici ostavljene, te su nadopunjene, a ima i novih rubrika. Tako će od sada javnosti preko stranice biti dostupni svi akti, program rada i godišnji plan rada tijela, a za još veću transparentnost Vojnić kaže da su na sajtu i dnevni red i izvod iz zapisnika sa svake sjednice Vijeća.
Navedeni su i svi odbori te njegovi članovi, vijećnici, elektori i druga radna tijela kako bi javnost znala kome se može obratiti za koje područje, poručuje predsjednica. Portal nudi informacije i o ranijim sazivima HNV-a, prošlogodišnjem izboru za novi saziv Vijeća, uredima Vijeća i ustanovama nad kojima ima osnivačka prava. Sumirana su po godinama i područjima i sva priznanja koja dodjeljuju, a u planu je napraviti i popis učenika generacije na hrvatskome jeziku. Također, nudi opće podatke o Hrvatima u Srbiji (povijest, simbol i statistika).
Ono što još uvijek nema na stranici, a u planu je, Vojnić kaže da je rubrika Arhiva u kojoj će biti kompletan sadržaj staroga sajta.
Vojnić kaže kako će se sajt svakodnevno ažurirati, te će se na njemu moći vidjeti najvažnije vijesti koje se tiču Hrvata u Srbiji, najave i natječaji.