Zlatni jubilej s. Ancile

SUBOTICA – Na blagdan Preobraženja Gospodnjeg, 6. kolovoza, u samostanu Sestara Kćeri Milosrđa s. Ancila Vujković Lamić proslavila je 50. obljetnicu svojih redovničkih zavjeta. Iako je teško bolesna, Sestre subotičkog samostana ove družbe priredile su joj slavlje.
Misno slavlje u samostanskoj kapeli predvodili su župnik župe sv. Roka u kojoj sestre djeluju, mons. dr. Andrija Anišić i župni vikar vlč. Dražen Skenderović. Okupljeni na ovome slavlju zahvalili su Bogu što je pozvao s. Ancilu među redovnice i darovao joj život koji je provela u služenju Bogu, Crkvi, Družbi i narodu. Također na misi se molilo da s. Ancila po zagovoru blažene Marije Petković, čudesno ozdravi kako bi mogla nastaviti svoje služenje.
S. Ancila rođena je 10. svibnja 1949. godine u Maloj Bosni i prve zavjete imala je 1969. godine. Završila je medicinsku školu u Novom Sadu, te je kao medicinska sestra dugo radila u općoj bolnici u Puli, zatim u Zagrebu u bolnici Sestara Milosrdnica, a posljednjih desetak godina, s. Ancila vodila je dnevnu bolnicu za narkomane. Za vrijeme službe u Zagrebu, bila je u samostanu u Šestinama, a po odlasku u mirovinu došla je u rodnu Suboticu 2013. godine.
Po riječima poglavarice samostana Sestara Kćeri Milosrđa u Subotici, s. Silvane Milan, s. Ancila je bila vrsna medicinska sestra, te za nju nije postojala prepreka koju nije uspjela riješiti. Sudjelovala je na brojnim seminarima nove evangelizacije i duhovne obnove kod fra. Zvjezdana Linića i Tomislava Ivančića, te i na taj način puno radila na duhovnosti drugih.