Baletna škola Raičević slavi 30 godina postojanja

Početak nove školske godine u Osnovnoj baletnoj školi Raičević označio je i početak velikog jubileja – 30 godina rada i postojanja, tijekom kojih je škola uvela brojne profesionalne igrače koji sada zadivljuju pozornicama domaćih i međunarodnih kazališta.
Osnovna baletska škola „Raičević“ osnovana je 1990. godine u Subotici, kao ogranak Baletne škole u Novom Sadu, a zahvaljujući naporima osnivača, bračnog para Milice i Vojislava Raičevića, osam godina kasnije Ministarstvo prosvjete upisalo je je kao jednu od četiri samostalne baletske škole. škole u našoj zemlji. Od tada je više od 2.000 mališana prošlo kroz baletnu zabavu, dok je oko 120 balerina dobilo osnovno baletno obrazovanje.
Radeći prema nastavnom planu i programu svjetski poznate ruske škole “Agripina Vaganova”, tijekom četiri godine školovanja buduće balerine proučavaju klasični balet, narodne igre, solfeggio, a za opću kulturu i obrazovanje, povijesno-balske igre koje pružaju širok spektar znanja o oblikovanju baleta, evoluciji. pokreti i nošnje. Njihov rad stalno prati stručno nastavno osoblje, među kojima su i bivši učenici škole, a na završnoj, četvrtoj godini, mladi budući baletni plesači dobivaju priliku da odaberu svoju orijentaciju, klasični balet ili suvremeni ples.