Demokratski saveza Hrvata u Vojvodini na razgovaru s mandatarom o sastavu Pokrajinske vlade

Odlukom Predsjedništva Srpske napredne stranke za mandatara nove Pokrajinske vlade predložen je Igor Mirović. Predstavnici Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini bili su na razgovoru s mandatarom o sastavu buduće Pokrajinske vlade.
Pokrajinska vlada je objavila da je mandatar Mirović 26. listopada razgovarao o sastavu buduće Pokrajinske vlade s predstavnicima političkih stranaka – Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta socijalista, Stranke ujedinjenih umirovljenika Srbije (PUPS), Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).
Na prvom zasjedanju izabran je predsjednik Skupštine APV-a, pet potpredsjednika i glavni tajnik Skupštine. Predsjednik Skupštine Vojvodine ponovo je Ištvan Pastor (SVM), dok su potpredsjednici Damir Zobenica (SNS), Aleksandra Maletić (SNS), Aleksandra Đanković (SPS-JS), Nemanja Zavišić (SNS) i Dejan Čapo (Vojvodina Front).
Skupština Vojvodine održat će dvije uzastopne sjednice u četvrtak, 29. listopada – prva će izbarati predsjednika i članove skupštinskih odbora, dok će druga sjednica izabrati novu Pokrajinsku vladu.

Foto: Pokrajinska vlada