Dodijeljeno 129 knjiga prosvjetnim djelatnicima

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u ponedjeljak, 18.studenoga, 15 prosvjetnih djelatnika koji rade u nastavi na hrvatskome jeziku dobilo je na korištenje knjige kao pomoć u pripremanju i izvođenju nastave.
Dodijeljenih 129 knjiga HNV-u je donirala Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) iz Hrvatske prošloga mjeseca prigodom održavanja stručnog skupa u Subotici u okviru manifestacije Dani hrvatske knjige i riječi. Donaciju je prikupio ogranak Matice hrvatske iz Splita na inicijativu više savjetnice za školsko knjižničarstvo Ane Saulačić i više savjetnice za glazbenu kulturu Anite Gregorić iz Rijeke.
Dopredsjednica HNV-a za obrazovanje Marina Ivanković Radaković kaže kako će ova donacija poboljšati kvalitetu nastave na hrvatskome jeziku te da su se među doniranim knjigama našla književna i znanstvena djela slikovnice za djecu i knjige iz glazbene kulture.
»Ova donacija je drugačija, jer je veoma raznolika te se tu nalaze naslovi koji će koristiti odgojiteljima, učiteljima, vjeroučiteljima i nastavnicima. HNV je zahvalno za ovu donaciju, jer svakom takvom rad u obrazovanju na hrvatskom jeziku podiže se na viši nivo«, rekla je Ivanković Radaković.
Istakla je i da su dobivene knjige različite ne samo po sadržaju već i namijenjenoj uzrasnoj dobi, te da ima među njima i onih namijenjenih vjeroučiteljima, što je, kako je rekla, dragocjeno jer oni rijetko dobiju neke knjige koje mogu koristiti u radu.
Odgojitelj Predškolske ustanove Naša radost u vrtiću Petar Pan u Tavankutu Nenad Temunović pohvaljuje pristiglu pomoć iz Hrvatske u vidu knjiga, jer će im, kako kaže, puno pomoći u njihovom daljem radu s djecom. Navodi i da je veoma značajna svaka vrsta potpore – izdvaja stručno usavršvanje u organizaciji AZOO u Hrvatskoj te tehničku pomoć vrtiću u kojemu radi koje je prošle godine pružilo Hrvatsko nacionalno vijeće.