Dubrovački biskup posjetio Hrvatski dom – Maticu

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović boravio je u Subotici na poziv Subotičke biskupije u povodu Bunarićkog proštenja, gdje je u nedjelju predvodio misno slavlje.

Tijekom trodnevnog boravka danas je posjetio Hrvatski dom – Maticu, gdje je razgovarao s vodstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća i NIU Hrvatska riječ.

Predsjednica HNV-a Jasna Vojnić upoznala je dubrovačkog biskupa s položajem hrvatske zajednice u Srbiji, izazovima s kojima se susreće te s aktualnim projektima.

»Došli smo vidjeti kako Hrvati žive ovdje pa smo bili i na jednom salašu. Ovo je jedno bogato iskustvo i važno je upoznavati uvijek iznova kako ljudi žive i rade tamo gdje su posijani«, rekao je među ostalim mons. Glasnović.

Bilo je riječi i o mogućnosti suradnje glede čega je biskup rekao da u obzir dolazi razmjena djece, gdje postoji mogućnost da se tijekom ljeta u Dubrovnik primi njih do 30.

»Ne možemo ponuditi neke luksuzne uvjete, ali ni ne trebaju biti, važna je skromnost i da se djeca susreću, upoznaju jedni druge i upoznaju ljepote Dubrovnika«, istaknuo je on.