Dužijanca u Mostaru

Uz brojne manifestacije koje će ove godine biti održane u sklopu Dužijance 2023., jedna od najznačajnijih će svakako biti Dužijanca u Mostaru koja je ciljano ostavljena za posljednju u nizu Dužijanci izvan Subotice.

S ciljem poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, jedinstveni u nastupima, okupit će se ondje Bunjevci iz Bačke, iz Mađarske te iz senjskog i ličkog kraja u Hrvatskoj. Dužijancu u Mostaru organizira Udruga bunjevačkih Hrvata Dužijanca, u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem, Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, Mostarsko-duvanjskom biskupijom i Gradom Mostarom u periodu od 21. do 23. srpnja ove godine. Osim već spomenutog predstavljanja Dužijance kao stoljetne zahvale Bogu za kruh svagdanji, organizatori priređuju i niz drugih aktivnosti.

Za sve one koji žele turistički ići u Mostar u tom periodu i podržati održavanje ove manifestacije Hrvatsko nacionalno vijeće uz suradnju s turističkom agencijom organizira aranžman koji u potpunosti prati program Dužijance. Polazak je planiran za 21. srpnja u jutarnjim satima, a povratak 23. srpnja u popodnevni satima (iza ručka). U aranžman ulazi dva noćenja s doručkom, a cijena je 109 eura. Prijave se primaju do 20. lipnja na telefon 064/6590829 (Denis Lipozenčić.

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama