Gradonačelnik Stevan Bakić: Od 1. rujna besplatan vrtić za više od 4.500 djece

Subotica nastavlja s politikom potpore obitelji i roditeljstvu. Na 88. sjednici Gradskog vijeća Grada Subotice usvojene su i upućene Skupštini na usvajanje dvije točke dnevnog reda koje se  odnose na pomoć i potporu roditeljima u vidu naknade troškova boravke djece u Predškolskoj ustanovi „Naša radost”, čiji je osnivač Grad, ali i privatnim predškolskim ustanovama u Subotici.

„Donio sam odluku da od 01. rujna ove godine  Grad u potpunosti snosi troškove boravka djece u Predškolskoj ustanovi „Naša radost”, i vrtićima pri osnovnim školama u Čantaviru i Đurđinu.

Također, sufinancirat ćemo dio troškova za djecu u verificiranim privatnim predškolskim ustanovama s područja Grada Subotice, čiji roditelji ili drugi zakonski zastupnici ostvaruju ovo pravo ispunjavanjem uvjeta iz ove Odluke, i to u visini od 10.000 dinara” naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Ovo pravo u privatnim vrtićima stječu djeca  čija su oba roditelja zaposlena, državljani su Srbije i imaju ukupna mjesečna primanja do 200.000 dinara.

„Stabilnim financijama, dobrom racionalizacijom proračunskih sredstava i  postavljanjem prioriteta  omogućili smo, tako, za više od 4.500 naših najmlađih sugrađana besplatan boravak u vrtićima „ Naše radosti”, uz sve druge socijalne usluge koje plaćamo na razini grada – od personalnih asistenata, do dnevnog boravka za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju, usluge stanovanja uz potporu, te pomoći trudnicama i majkama za rođenje prvog djeteta” rekao  je gradonačelnik Bakić i naglasio:

„Ova odluka u skladu je s nacionalnom politikom podizanja nataliteta u Srbiji, ali i  podizanja standarda i kvalitete života. Osigurat ćemo potporu obiteljima u našem gradu sukladno nacionalnoj politici Republike Srbije”.

Izvor: Subotica.rs

Projekat podržalo Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice