Hrvatska kuhinja na manifestaciji Food Planet

NOVI SAD – Kuhinja Hrvatske, i to suhomesnati delikatesi i primamljujuće pripravljena peciva iz nekoliko hrvatskih regija te čuvena vina, predstavljeni su 24. rujna posjetiteljima novosadske manifestacije Food Planet koju organzira tvrtka Color Press Group. Znatiželjnici željni glazbenoga i gastronomskoga putovanja oko svijeta okupili su se toga popodneva da bi poslušali i kušali ozračje hrvatske kuhinje i kulture, onako kako su ga zamislili organizatori, na čelu sa vlasnikom ove medijske tvrtke Robertom Čobanom.
Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota predstavio je značaj gastronomije za prezentaciju Hrvatske kao turističke zemlje, te ukazao na značaj koji gosti iz Srbije imaju u njezinoj promidžbi. Za glazbu je bila zadužena ženska pjevačka skupina HKUPD-a Stanislav Preprek iz Novog Sada uz prateći instrumentalni trio i pod ravnanjem Dobrivoja Jankovića.
»Novosađani i turisti uživaju na Food Planetu u hrani i glazbi zemalja širom svijeta, od Meksika na zapadu do Malezije i Indonezije na istoku. Ovo je treća po redu ovakva manifestacija i do sada smo predstavili preko 50 zemalja te podijelili više od 10.000 obroka i na stotine litara pića na glavnom novosadskom trgu«, kazao je uime organizatora Robert Čoban.