Jubilarni 30. „Berbanski dani“ za vikend u Paliću

U nadolazećem vikendu Palić će biti domaćin 30. „Berbanskih dana“, manifestacije koja se tradicionalno održava u čast grožđu i drugom voću po čemu je naš kraj prepoznatljiv.
– Ovogodišnje posjetitelje očekuje i bogat gastronomski program, bazar rukotvorina i malo tržište proizvoda, meda, voća i naravno vina i rakije. Neće biti bogatog zabavnog programa, a pažnja je posvećena najmlađima, za koje su pripremljene predstave plesnih škola, radionica, igraonica, izvedbe Dječjeg kazališta … – najavio je Robert Santo, izvršni direktor turizma u tvrtki “Park Palić”. Vitezovi Arene Zabatkiensis po 19. put će sudjelovati na Berbanskim danima po 19. put, a događanje će započeti odabirom Kraljice berbe i pudara godine.
– Očekujemo veliki broj izlagača i vjerujem da ćemo imati dobro vino. Mraz je ove godine oštetio neke vinograde, vrijeme cvjetanja nije baš pogodovalo chardonnayu i drugim sortama, a kolovozno sunce pržilo je bobice. Međutim, to neće utjecati na kvalitetu usjeva i vjerujem da će grožđe biti dobre kvalitete – rekao je Dragutin Miljković iz vinskog viteškog reda “Arena Zabatkiensis”. Ovi “Berbanski dani” imat će i humanitarni karakter, pa će članovi Rotary kluba Subotica organizirati akciju “Plodovi humanosti” u kojoj će ispeći burgere, a prihod od prodaje namijenjen je stipendijama za studente i studente.
– Već imamo stotinu podnositelja zahtjeva, što dovoljno govori o potrebi za stipendijama. Što više ljudi dođe, to ćemo skupiti više novca da pomognemo našim mladim sugrađanima – kaže Katja Puleva iz Rotary Cluba Subotica.