Književni prvijenac mladog Tihomira Šeremešića iz Monoštora

MONOŠTOR – Ključ sedmog neba naziv je knjige pjesama i proznih zapisa mladog Tihomira Šeremešića, rođenog Monoštorca, sada studenta njemačkog jezika i književnosti na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. U knjizi se nalazi više od 140 pjesama i proznih zapisa podijeljenih u cjeline Ljubav, Depresija, Korijeni misli i Tonovi života. Sadrži i fotografije čiji je autor također mladi Šeremešić.
Prva promocija Tihomirove knjige priređena je u njegovom rodnom Monoštoru.
»Neki ljudi pokušavaju napisati dobru pjesmu cijeli život, a Tihomir je već u svojoj prvoj knjizi uspio napisati mnogo dobrih pjesama. On ima jasnu misao, zna što hoće kazati. On piše o svojoj zaljubljenosti, svojim razočaranjima, svojim razmišljanjima… Ove pjesme napisane su da se osobna emocija, doživljaj podijeli s nekim. Prije svega s bjelinom hartije. I uspijeva Tihomir u tome. Zato kod Tihomira izdvajam iskrenost i čistu emociju u stvaranju jedne pjesme«, kazao je recezent knjige Dušan Gladić.
Profesor Nikola Krivokuća izdvojio je prvu poetsku cjelinu Ljubav ističući da mladost progovara o onome o čemu bi neke poznije godine radije šutjele.
»Mladost je uvijek na tragu pitanja gdje, kako, zašto, a odgovore traži odmah i sada; ne trpi nikakve kompromise i nikada ne odustanje. Tihomir je isti takav: tipični mladi predstavnik svoje generacije. U svome pjesničkom prvijencu on je otvoren i iskren i poziva nas i izaziva da i sami zaplivamo u njegove vode i potražimo svoj ključ koji smo izgubili ili smo ga naprosto sakrili. Zato bismo se trebali zapitati koliko često mislimo o sreći. Iskreno i predano. Svojm predanošću i sugestivnošću Tihomir nas vraća u neke davne naše dane i godine i ostavlja nas same sa sobom, uhvaćene u mrežu njegovim emocija. Kada traga za svojom pjesničkom istinom, Tihomir je otvoren i direktan; on se ne plaši reći da voli, pati, traga za srećom, on ne krije svoju usamljenost i razočaranje. I tako čini da njegov svijet postane i naš svijet«, kazao je Krivokuća.