Ljetovanje za djecu

NOVI VINODOLSKI – Sredinu kolovoza ove godine najviše su čekali učenici četvrtih i petih razreda koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, kao i njihovi vršnjaci koji izučavaju predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture. Razlog je vrlo jednostavan: njih stotinu ljetovalo je u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba u Novome Vinodolskom od 12. do 19. kolovoza.
Villa Rustica bila je tjedan dana dom učenicima iz osnovnih škola: Ivan Milutinović iz Subotice i Male Bosne, Vladimir Nazor iz Đurđina, Matko Vuković iz Subotice, 22. oktobar iz Monoštora, Moša Pijade iz Berega, Bratstvo-jedinstvo iz Bezdana, Ivan Goran Kovačić iz Sonte, Ivo Lola Ribar iz Plavne i Aleksa Šantić iz Vajske.
Za starije učenike, koji su prijašnjih godina uživali na ovome mjestu, dobro je poznato kako je ovdje svake godine odlično organiziran program. Tako su djeca svaki dan počinjala tjelovježbom, a nizale su se brojne aktivnosti. Za neplivače je organizirana škola plivanja, a oni iskusni okušali su se i u skokovima u more.
Tijekom sedam dana boravka na moru djeca su imala brojne radionice, sportska natjecanja, plesna, karaoke, te igre bez granica. Kako bi se što bolje upoznala s gradom, organizirana im je i vožnja vlakom kroz centar grada. Večeri su bile rezervirane za druženja i zabave, a posjetili su i lokalnu manifestacije Ružica Vinodola, gdje su djecu iz Vojvodine posebno pozdravili.
Vožnja brodom do otoka Krka i kupanje na tamošnjoj plaži zasigurno će mnogima ostati u lijepom sjećanju.
Tjedan dana na moru brzo prođe, no prijateljstvo koje se učvrstilo, kao i lijepe uspomene, ostaju zauvijek.