Manifest prijateljstva u Beogradu

ZHB Tin Ujević iz Beograda organizirala je 9. studenoga manifestaciju Manifest prijateljstva koja je održana u glavnom gradu Srbije, u svečanoj dvorani općine Novi Beograd. Manifestacija ima za cilj da putem kulture obnovi veze među narodima u regiji, u prvom redu između Srba i Hrvata.
Nastupili su: SKD Prosvjeta iz Splita, KUD Bukovica iz Kistanja, KUD Makedonium iz Beograda, Zavičajno udruženje Banija iz Beograda te HKD Šid iz Šida. Inače, ženski pjevački zbor SKD-a Prosvjeta iz Splita, koji je nastupio, već sedmi put dolazi u Beograd u okviru suradnje sa ZHB- Tin Ujević. Predstavila su i dva splitska književnika, Saša Ljubičić i Siniša Vuković, koji su svaki na svoj način, puni splitskog šarma, govorili o svojim knjigama. Svoj nastup imao je i doajen starogradske pjesme Vlada Kanić.
Predsjednik ZHB-a Stipe Ercegović je na početku priredbe ukazao na probleme s organizacijom manifestacije, kako glede prostora tako i financijskih sredstava. Također, izrazio je i nadu da će Manifest prijateljstva uspjeti ostvariti kontinuitet.