Međunarodni festival kazališta za djecu

Međunarodni festival kazališta za djecu, kao jedan od najuglednijih europskih festivala bit će održan od 22. do 27. rujna u Subotici. Festival će i ove godine okupiti najaktualnije kazališne produkcije namijenjene djeci, a u natjecateljskom programu naći će se četrnaest predstava iz cijeloga svijeta, po izboru selektora festivala, prof. dr. Zorana Đerića.
Najmlađa kazališna publika moći će uživati u raznovrsnim predstavama koje dolaze iz Srbije, Kine, Rusije, Koreje, Poljske, Italije, Njemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Belgije i Crne Gore.
Osim predstava u natjecateljskom dijelu programa, organizatori, Otvoreno sveučilište Subotica, organizirali su brojne radionice namijenjene najmlađoj populaciji, izložbe, promocije knjiga i bogat kulturni program koji će biti izvođen na trgovima i ulicama Subotice.
Tijekom festivala organizatori će dodijeliti i nagradu za životno djelo Mali princ glumici Branki Veselinović i piscu Ranku Risojeviću.
Kazališne predstave bit će prikazane u Dječjem kazalištu Subotica, u Narodnom kazalištu – scena Jadran i Kazalištu Dezső Kosztolányi u Subotici.