Mise zahvalnice u Bođanima i Vajskoj

U župnim crkvama sv. Ilije u Bođanima i sv.Jurja u Vajskoj u nedjelju 10.11. proslavljene su mise zahvalnice. Misna slavlja predvodio je velečasni Željko Šimek, u koncelebraciji sa domaćim župnikom.
Na misnom slavlju sudjelovala su djeca iz HKU „Antun Sorgg“ . Misa je započela svečanim ulaskom u procesiji u crkvu, u procesiji su sudjelovali ministranti djeca iz KUD-a obučena u narodne nošnje i svečenici. Poslije homilije u kojoj je velečasni Šipek istaknuo važnost zahvaljivanja Bogu na sva dobrim koja primamo od njega da oltar su darove prinjela djeca. Na kraju misnog slavlja župnik se zahvalio svima što su tu, što ova župna zajednica živi zahvaljujući vjernici. Pozvao je okupljene župljane da poslije mise ostanu na druženju u župnoj dvorani, ali da prvo na parkingu ispred crkve pogledaju program koji su pripremila djeca zajedno sa svojim voditeljima gos. Vesnom Feher Petrov i Amalijom Šimunović. Izveli su pjesme i plesove s kojima su se predstavili i na dječjim Vinkovačkim jesenima ove godine.
Misno slavlje animirao je župni zbor u pratnji gospodina Davida Bertrana, a poslije pričestu djeca iz KUD-a zapjevala su pjesmu „Zahvali srcem prepunim“.
Za lijepo druženje u dvorani pobrinile su se župljanke pa su pripremile razne kolać i nareske.