Mreža čitanja za srednjoškolce

Mreža čitanja novi je naziv projekta za poticanje čitanja i kreativnosti kod srednjoškolaca koji je do sada realiziran pod nazivom »Čitanjem do zvijezda«.
Promjena imena ne mijenja ništa u pravilniku natjecanja. Glavni organizator je i dalje Hrvatska mreža školskih knjižničara, a kao i prethodnih godina kviz u Subotici provodi Gradska knjižnica Subotica u suorganizaciji s NIU Hrvatska riječ. Skupa s učenicima srednjih škola u Hrvatskoj u natjecanju sudjeluju učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, u Gimnaziji Svetozar Marković, Politehničkoj školi i Medicinskoj srednjoj školi.
Tema kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja za srednje škole za školsku 2020./2021. godinu je »Knjiga, knjižara, knjižnica«. Kao i prethodne godine natjecanje se sastoji iz dva dijela: kviza znanja i prezentacije multimedijskog uratka, a potrebno je pročitati sljedeće knjige:
1. Nina George: Mala pariška knjižara
2. Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari
3. Amy Meyerson: Nebo puno knjiga
Prva, školska razina online kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja za srednjoškolce trebala bi biti održana 4. prosinca diljem Hrvatske i u Subotici.