Natječaj za najlipšu pismu na ikavici

HKD Vladimir Nazor Stanišić raspisalo je Natječaj za najlipšu pismu na ikavici hrvatskih pjesnika koji žive ili su rođeni u Srbiji. Svaki pjesnik može sudjelovati s jednom pjesmom po vlastitom izboru pisanu na hercegovačkoj, dalmatinskoj, ličkoj, bosanskoj, šokačkoj ili bunjevačkoj ikavici. Pjesmu dostaviti na e-mail adresu hkdvnazor@gmail.com ili na adresu Društva. Uz pjesmu, svaki autor koji prvi puta sudjeluje na Natječaju treba poslati svoj kratki životopis (datum i mjesto rođenja, stručna sprema, posao koji radi, gdje i kada su mu objavljeni radovi, te adresa stanovanja).
Autori tri najbolje pjesme bit će novčano nagrađeni: 1. mjesto 60 eura; 2. mjesto 50 eura i 3. mjesto 40 eura. Autori nagrađenih pjesama dobit će na dar i umjetničke slike nastale na likovnim kolonijama koje organizira ovo Društvo.
Rezultati natječaja bit će objavljeni i prvonagrađena pisma pročitana na manifestaciji IKAVICA – govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata u Stanišiću 30. 11. 2019. godine. Rok za slanje je 1. 11. 2019.
Adresa: Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Nazor Stanišić, ul. M. Parađine 139, 25284 Stanišić, Srbija.
Slanjem pjesme na Natječaj autor je suglasan da se ista može objaviti u Zborniku.