Nogometna utakmica manjina

SUBOTICA – Nogometne reprezentacije Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske odigrat će prijateljsku utakmicu 15. lipnja u Tavankutu kod Subotice, mjestu koje je poznato po brojnoj hrvatskoj zajednici. Utakmica počinje u 18. sati, a direktno će je prenositi kanal Sport klub SK2. Prijenos će biti emitiran u svim državama u kojima postoji ova grupacija sportskih kanala, uključujući Srbiju, Hrvatsku, te Bosnu i Hercegovinu.
Uz prijateljsku utakmicu, održat će se i sastanci političkih predstavnika Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije u cilju da pozitivna sportska atmosfera bude prilika i za to da predstavnici obije manjine pošalju jasnu poruku da između dvije države žele bolje i stabilnije odnose. Tako će predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj i zastupnik u Hrvatskom Saboru Milorad Pupovac posjetiti Hrvatsko nacionalno vijeće u Subotici, a istoga dana imat će i sastanak s dužnosnicima u Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini. Uslijedit će i sastanak s gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom i predstavnicima izbjeglih Srba.
Prva utakmica između dvije manjinske reprezentacije odigrana je prije tri godine u Vukovaru, kao priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo nacionalnih manjina Europe.