Nov parking iza »Male crkve«

Od sredine lipnja župljanima župe Uskrsnuće Isusovo te ostalim vjernicima na raspolaganju je nov parking prostor koji se prostire duž cijelog parka iza tzv. Male crkve, Kalvarije tj. sve do Bajskog groblja. Parking je izgrađen sredstvima Grada Subotice i Javnog poduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica.

Budući da sve ostale crkve u Subotici imaju svoj ili obližnji parking prostor, župljani župe Uskrsnuće Isusovo obratili su se krajem prošle godine Gradu Subotici s inicijativom da se on izgradi i za njih, jer je jedino mjesto za parkiranje vjernicima koji su išli na sv. misu u tzv. Malu crkvu bio zemljani put uz park iza crkve. Želja im je ispunjena i zahvaljujući subotičkoj Gradskoj upravi i spomenutom javnom poduzeću sada imaju odgovarajući parking prostor.

O ovoj inicijativi i njezinoj realizaciji, župnik ove župe vlč. Vinko Cvijin kaže:

»Crkva ima jedinstvenu poziciju u gradu, a to je da se nalazi usred parka, zbog čega joj je na neki način ograničen prilaz. Proteklih godina, vjernici koji su dolazili na sv. misu, svoja vozila su parkirali uz park iza crkve, u Ulici Marije Bursać i to na zemljani put uz asfalt, na koji se zbog rupa i bara povremeno morao nasipati sitan kamen, šljaka. Vremenom je izraslo i po koje drvo pa se prostor za parkiranje iz godine u godinu smanjivao. Na inicijativu naših župljana i članova Pastoralnog vijeća obratili smo se Gradskoj upravi Grada Subotice, naišli smo na njihovo razumijevanje i izgrađen je parking s behaton kockama, širine oko 2,7 m koji se prostire od početka parka do Bajskog groblja. Također, među vjernicima ima dosta starijih, potom ljudi s invaliditetom, obitelji s bebama, pa je zahvaljujući Gradu, u dijelu parka nasut i tucanik kako bi se autom moglo prići skroz do crkve. I župljani su se uključili i pobrinuli da posao ide lakše tako što su radnicima svaki dan osigurali osvježenje u vidu hladnog pića, a i časna im je ponekad ispekla kolače. Veoma smo zahvalni na svemu, ovo je jedan vrijedan pothvat za koji se treba reći hvala.«

.

.

Projekat podržalo Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice