Nova pokrajinska vlada

Skupština Vojvodine je na sjednici održanoj 29. listopada izabrala novu Pokrajinsku vladu. Većinom glasova, za predsjednika Pokrajinske vlade izabran je ponovno Igor Mirović iz Srpske napredne stranke (SNS).
Zakletvu je položilo 14 članova nove Pokrajinske vlade, među kojima je u odnosu na prethodne četiri godine, svega pet novih imena, objavila je RT Vojvodina.
Dužnost potpredsjednika vlade obavljat će tajnik za zdravstvo Zoran Gojković (SNS). Novi tajnik za obrazovanje je Zsolt Szakállas (Savez vojvođanskih Mađara), tajnik za urbanizam i zaštitu životnog okoliša Vladimir Galić (SNS) dok član Branko Ćurčić iz Socijalističke partije Srbije neće biti zadužen za neki od resora u izvršnoj vlasti.
Aleksandar Sofić (SNS) bit će zadužen za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu, a Dragana Milošević (SNS) ostaje na čelu tajništva za kulturu i informiranje.Predrag Vuletić (PS) zadržat će svoj resor, te će i u narednom mandatu biti zadužen za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova. Smiljka Jovanović (SNS) ostaje u tajništvu za financije, Ognjen Bjelić (SNS) ostaje tajnik zadužen za energetiku, građevinarstvo i promet. Zoran Milošević (SNS) bit će tajnik zadužen za visoko obrazovanje i znanstvenoistraživačku djelatnost, Čedomir Božić (SNS) u novom sastavu Pokrajinske vlade vodit će resor poljoprivrede. Nenad Ivanišević (SDPS) bit će na čelu tajništva za gospodarstvo i turizam, a Dane Basta (SNS) je još jedan novi član vlade, koji će biti zadužen za sport i omladinu.
Mirović je predstavljajući svoj ekspoze poručio kako je »zajedništvo prvi princip rada, dok je drugi okupljanja oko projekata, jer građani traže konkretne rezultata«.
Gospodarski razvoj bit će najvažniji princip rada nove pokrajinske vlade, rekao je Mirović, prije svega rad na velikim gospodarskim projektima. Veliki infrastrukturni projekti izmijenit će život u pokrajini, sve lokalne samouprave trebaju se staviti na raspolaganje u izgadnji tih projekata, rekao je Mirović.
I poljoprivreda je važan programski cilj nove vlade, važno je da u centru pažnje budu mala i srednja poljoprivredna gazdinstva, a ne smiju se zaboraviti i subvencije, mlade i žene u poljoprivredi.
On je najavio i nastavak izdvajanja u zdravstvu i zdravstvenoj politici, i rešavanje pitanja demografije, pomoć svim segmentima socijalne zaštite i demografske politike.
Novu vladu nisu podržali predstavnici poslaničke grupe Vojvođanski front, koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija, kao ni poslanici Srpske radikalne stranke (SRS).