Novi broj tjednika Hrvatska riječ

Novi broj tjednika Hrvatska riječ, koji izlazi u petak, 13. rujna, među ostalim, piše o problemima oko osnivanja Hrvatskog školskog centra, o (pod)zastupljenosti nacionalnih manjina u tijelima javne uprave, te o mogućnosti studiranja ovdašnjih učenika u Osijeku.
List donosi i prvi dio teksta o neispunjenim očekivanjima implementacije Akcijskog plana za nacionalne manjine, te piše o povezivanju mladih Hrvata Beogradske nadbiskupije.
Među ostalim, možete pročitati i o posljedicama nevremena koje je 9. rujna zahvatilo Suboticu i okolicu, o održanom seminaru izrade ženskih oglavlja u Baču u organizaciji Udruge Tragovi Šokaca, o početku rekonstrukcije župne crkve Presvetog Trojstva u Kukujevcima, te o održanoj Smotri dječjih pjevača i zborova u Subotici odnosno VII. likovnoj koloniji u Šidu posvećenoj obilježavanju 150. obljetnice od rođenja Isidora Ise Velikanovića.
U intervjuu za tjednik govori Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo.
Uobičajeno, tu je i rubrika Širom Vojvodine u kojoj možete saznati više i o drugim zbivanjima iz života ovdašnjih Hrvata.
Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook stranici tjednika.