Novi broj tjednika Hrvatska riječ

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o parafiranoj Deklaraciji o suradnji Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske a u kontekstu početka nove školske godine bavi se obrazovanjem na hrvatskom jeziku.

Tjednik donosi i tekstove o bunarićkom proštenju u Subotici te novoj turneji folkloraša HKC-a »Bunjevačko kolo« iz Subotice, ovog puta u sjevernu Italiju.

Ovotjedna gospodarska rubrika posvećena je Petru Stantiću iz Tavankuta, proizvođaču rajčice.

Tu su i zanimljivi tekstovi o kućnom muzeju starih predmeta Grge Piukovića iz Subotice te manifestaciji »Vinski park« u Srijemskoj Mitrovici.

Također, možete saznati i kako je bilo na »Mikinim danima« u Beregu te »Etnokampu« Hrvatske čitaonice u Subotici.

U intervjuu za tjednik govori prof. dr. sc. Milica Solarević, izvanredna profesorica na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

U rubrici »KuHar tradicijskih jela« možete pronaći recept za garnir paprikaš, onako kako ga spremaju u srijemskom selu Sot.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook i Instagram stranici tjednika. Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.appworks.hrvatskarijec).