Novi broj tjednika “Hrvatska riječ”

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o povijesnom događaju za ovdašnje Hrvate – otvorenju Hrvatskoga doma – Matice u Subotici. Također, donosi i izvješće s proslave praznika hrvatske zajednice – Dana rođenja biskupa Ivana Antunovića, narodnog preporoditelja bačkih Hrvata. Možete pročitati i analizu rezultata popisa stanovništva vezano uz kategorije materinjeg jezika i vjeroispovijesti. Tu je i novi nastavak serijala o infrastrukturnim uvjetima u mjestima u kojima Hrvati žive u značajnijem broju a ovoga puta u fokusu je Beočin. »Hrvatska riječ« donosi i reportažu s priskakanja Ivanske vatre, običaja koji se u manifestativnom obliku prakticira u Đurđinu i Tavankutu. Ovotjedna gospodarska rubrika posvećena je obitelji Bertić iz Vašice koja se osim poljoprivredom bavi i povrtlarstvom.ž U intervjuu za tjednik govori dr. sc. Ivo Josipović, bivši predsjednik Hrvatske.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« , te Twitter nalogu tjednika.

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama