Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o turističkoj razmjeni između Srbije i Hrvatske te donosi reportažu s gostovanja subotičkog HKC-a »Bunjevačko kolo« na »Vinkovačkim jesenima«.

Tu je i novi tekst posvećen programima prekogranične suradnje a u ovom broju fokus je na projektima koji se tiču glazbenih udruga ovdašnjih Hrvata – »Festival bunjevački pisama« i »HosanaFest«.

Tjednik nastavlja serijal tekstova o odnosima Srbije i Europske unije, kao i pitanjima vezanim za proces pristupanja.

Ovotjedna gospodarska priča posvećena je Igoru Prki koji je direktor Centra za distribuciju sjemena »Toplek« u Topoli dok u rubrici »Sačuvano od zaborava« tjednik piše o starim kotlovima koje čuvaju obitelji Kujundžić i Piuković iz Subotice.

Među ostalim, možete saznati i kako je bilo na pjesničkom susretu »Lira naiva« u Podrckavlju, kolokviju o Lajči Budanoviću u Beregu, susretu volontera Caritasa Srijemske biskupije, programu »Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini«

U intervjuu za tjednik govori Mladen Alfirović, pravni savjetnik Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en) te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).