O potrebama bošnjačke zajednice u Priboju

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov sudjelovao je 31. srpnja u delegaciji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koja se sastala sa predstavnicima bošnjačke zajednice u Općini Priboj, te s muftijom Melvudom Dudićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji

Na sastanku su detaljno prikazane i analizirane potrebe bošnjačke zajednice i struktura, organizacijskih jedinica i institucija Islamske zajednice na području općine Priboj. U njoj, koja je nacionalno mješovita, naglašeno je, predstoje intenzivnije aktivnosti na poboljšanju integracije, povećanju obima participacije Bošnjaka u djelovanju javnih službi, te planiranje i razvoj infrastrukture kako bi se poboljšala kvaliteta života ove zajednice. Pojedini izazovi su od strane predsjednika Republike prioritetizirani, uz naglašavanje prednosti kojom se država Srbija ponosi kada je u pitanju dopinos Bošnjaka njenom razvoju, potvrdu značaja zajedničkog života Srba i Bošnjaka i želju za prevazilaženjem problema iz prošlosti.

Politike uvažavanja, integracija, unapređenja položaja i proaktivnog rešavanja problema sa kojima se suočavaju pripadnici nacionalnih zajednica osnova su progama i delovanja Vlade Srbije, kao i, u zakonski određenom okviru, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, navodi se u priopćenju.