Obeležen početak radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Subotica – Segedin

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Mađarske Viktor Orban nazočili su danas ceremoniji obilježavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica – Horgoš – državna granica sa Mađarskom – (Segedin). Na železničkoj stanici u Horgošu, gdje je ozvaničen početak radova na modernizaciji pruge, nazočio je i veliki broj građana iz ovog kraja. Početku radova nazočili su i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsjednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.
Po okončanju ovog projekta, čitav prostor između Segedina i Subotice postaje razvojno čvorište za turizam, trgovinu i zbližavanje naših kultura i naroda, rekao je predsjednik Vučić i dodao da će pruga doneti velike i konkretne rezultate, ali nam i pokazuje da se nalazimo u samom centru Europe.
Predsjednik Srbije je naglasio da Subotica ima fantastičnu budućnost, da će se uskoro ići na rekonstrukciju subotičke Opće bolnice i da je to investicija od 40 miliona evra, da se završavaju radovi na zgradi Narodnog kazališta vredni 4,5 miliona eura i da će Subotica dobiti stadion od 22 miliona eura, kao i da će početi izgradnja vodovoda i kanalizacije.