Održan koncert “Večer sa solistima”

SUBOTICA – Večer sa solistima naziv je koncerta koji je HGU Festival bunjevački pisama održala u utorak u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici. Kako smo već naviknuli, ovaj koncert je ujedno i prilika za sumiranje njihovih uspjeha tijekom školske godine, te oproštajni koncert za članove-maturante. Subotičkoj publici predstavili su se dječji tamburaški orkestar, festivalski orkestar i vokalni i instrumentalni solisti.
Dječji i festivalski orkestar mogu se pohvaliti brojnim nagradama i priznanjima ostvarenim tijekom ove školske godine, ali brojnim priznanjima se mogu pohvaliti i solisti koji su članovi ovih orkestara, a koji su na republičkim i međunarodnim, kao i školskim natjecanjima osvojili I. i II. nagrade.
Na ovome koncertu izveden je dio programa s kojim su tamburaši nastupali na spomenutim natjecanjima, kao i skladbe koje su obilježile ovu školsku godinu. S dječjim orkestrom na udaraljkama je nastupio njihov vršnjak Andrej Kozma.
U drugome dijelu koncerta nastupio je festivalski orkestar, kao i instrumentalni i vokalni solisti. Na basprimu je solo nastupila Magdalena Temunović, a kao vokalne solistice nastupile su profesorica Tamara Štricki Seg, maturantica srednje Muzičke škole odsjeka za tradicijsko pjevanje Martina Čeliković i učenica II. razreda srednje Muzičke škole odsjeka za džez Aleksandra Vinčić.
Na kraju koncerta nazočnima se obratio predsjednik HGU Festival bunjevački pisama prim. dr. Marko Sente, koji je prigodnim riječima na poseban način pozdravio maturantice Martinu Čeliković i Valentinu Kujundžić.
Oba orkestra je pripremila i njima dirigirala profesorica tambure Mira Temunović, koja je najavila da orkestar nakon završetka školske godine ima pauzu, a da potom kreću pripreme za Smotru dječjih pjevača i zborova i Festival bunjevačkih pisama, koji nas očekuju na jesen.