Održana V Europska konferencija o manjinskim i lokalnim medijima: Različitost je ključna za svaki napredak i inovacije

Manjinski, a posebno lokalni mediji daju začin svim raspravama i zapravo nam omogućuju da njegujemo raznolikost potrebnu za bilo kakav napredak i inovaciju, rekla je Violeta Bulc, kustosica pokreta Ekocivilizacija i bivša povjerenica EU za promet i komunikacije u uvodnom govoru Europske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima, koja je održana 25. i 26. studenog.
Peta europska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima, koju organiziraju Heror Media Pont, Magyar Szó, Storyteller, Udruga medija i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija u suradnji s MIDAS-om i FUEN-om, ujedno je deseti događaj u nizu ovih komunikacijska platforma. Glavni cilj ovogodišnjeg izdanja konferencije je osvijestiti medije o njihovu utjecaju na borbu protiv globalnog zatopljenja.
Platforma Ekocivilizacija je u biti 30-godišnji projekt koji, prema riječima Bulc, okuplja ljude iz cijelog svijeta na zajedničkoj platformi, otvorenom dijalogu, gdje znanje postaje univerzalno dobro. “Kapitaliziramo zajednička iskustva i razmjenjujemo znanja kako bismo mogli djelovati na lokalnoj razini u duhu globalnih promjena”, rekla je Violeta Bulc.
Pokrovitelji ovogodišnje konferencijske platforme su Ministarstvo kulture i informiranja, Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Foto/izvor: mediapont.org