Oratorij na tri lokacije

Nakon što je Subotički oratorij proslavio pet godina rada, zainteresiranost djece i roditelja za ovakav način druženja i zabave je sve veći. Brojnost animatora, koji su stasali tijekom proteklog vremena, omogućila je da proteklog vikenda (u subotu, 2. listopada) oratorij bude održan na tri lokacije.
»Odlučili smo krenuti i u druga mjesta. Iako ovo nije prvi puta da idemo izvan Subotice, prvi je puta da smo u istom danu bili na tri različite lokacije: u Subotici (župa sv. Rok), u Maloj Bosni i u Tavankutu. Ovo je sada bilo izvodljivo budući da u oratoriju ima oko 60 animatora, koji su stasali i sazreli da mogu i sami voditi oratorij«, priča jedna od voditeljica Nataša Stipančević.
Prvi puta animatori su odlučili otići u Tavankut i Malu Bosnu i vidjeti kakva je zainteresiranost djece, a brojke govore više nego riječi. U Tavankutu se okupilo 122 djece, i to iz Gornjeg i Donjeg Tavankuta, te iz Mirgeša, dok je Mala Bosna prvi oratorij započela s njih 44.
Možemo se ovom prilikom podsjetiti kako je ljetni oratorij ove godine, koji je trajao pet dana, okupio oko 120 djece, a ovosubotnji redoviti oratorij je okupio nešto više od 30 djece u župi sv. Roku.
Molitva, pjesma, ples, igra, grazbena radionica, duhovni nagovor, sport, druženje i puno nasmijanih lica bilo je prisutno na sve tri lokacije, a ujedno je to poticaj za župnike, djecu i roditelje, pa i animatore promišljati o ponovnom susretu.