Osnutak Hrvatskog školskog centra

SUBOTICA – U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća 21. kolovoza održan je 3. sastanak radne skupine za osnivanje obrazovno-odgojnog centra na hrvatskom jeziku u Subotici. Vršiteljica dužnosti pomoćnice pokrajinskog tajnika za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Biljana Kašerić, koja je ujedno i predsjednica Radne skupine za osnivanje hrvatskog obrazovno-odgojnog centra prezentirala je informaciju da će Autonomna pokrajina Vojvodine na prvoj narednoj sjednici skupštine usvojiti odluku o izmjeni akta o mreži srednjih škola.
Spremnost na realizaciju dogovorenih aktivnosti iskazana je i od strane lokalne samouprave Grada Subotice koji će potrebna akta također, u najskorije vrijeme, staviti u skupštinsku proceduru, rekla je tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Grada Subotice Jasmina Stevanović.
Ovi koraci su nužni kako bi se obrazovno-odgojni centar na hrvatskom jeziku osnovao i registrirao kao pravna osoba u sklopu javnih ovlasti sukladno zakonima.
Nakon sastanka članovi radne skupine obišli su i prostorije budućeg školskog centra.
Na sastanku su nazočili i zastupnik u narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislav Žigmanov, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić, tajnik subotičke biskupije Mirko Štefković, viša savjetnica, načelnica odjela u Pokrajinskom tajništvu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Danica Lučić, član radne skupine za osnivanje obrazovno-odgojnog centra Darko Sarić Lukendić, ravnatelj tehničke škole Ivan Sarić u Subotici Željko Rajčić i tajnica škole Jelena Kujundžić, pomoćnica direktora Politehničke škole u Subotici Đenđi Arančić Danača i profesorica Mira Tumbas.