Otvorenje Caritasovog kabineta za kineziterapiju

SRIJEMSKA MITROVICA – Svečanim činom otvaranja 16. srpnja pušten je u aktivni rad Kabinet za kineziterapiju u okviru Caritasovog dnevnog centra za osobe s mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama Sveta Tereza u Srijemskoj Mitrovici. Riječ je o projektu Kretanje je život, kojim se još jednom ostvarila, te produbila suradnja između Caritasa Svete Anastazije iz Srijemske Mitrovice i srijemskomitrovačke Srednje medicinske škole Draginja Nikšić. Bit projekta Kretanje je život je opremanje kabineta za kineziterapiju, čime se želi ostvariti razvoj nove usluge socijalne skrbi.
Korisnici Caritasovog dnevnog centra i korisnici partnerskih udruženja imaju mogućnost korištenja aparata i opreme za kineziterapiju, rehabilitaciju i masažu, uz asistenciju i pomoć viših razreda Srednje medicinske škole, koji se školuju za fizioterapeute. Krajnji cilj je poboljšanje općeg psihofizičkog stanja svakog korisnika.
Vrijednost projekta je oko 10.000 eura, od čega je 90 posto donacija Veleposlanstva Poljske, a ostatak je donacija Grada Srijemska Mitrovica. Stoga je Kabinet za kineziterapiju svečano otvorio otpravnik poslova Veleposlanstva Poljske Andrzej Kindziuk. Istaknuo je kako ovo nije prvi projekt u kojem sudjeluju, te da je veoma zadovoljan onime što ima priliku vidjeti.
U ime Grada Srijemska Mitrovica okupljene je pozdravio načelnik za zdravstvenu i socijalnu skrb Vojislav Mirnić.
Skup je pozdravio i ravnatelj Biskupijskog Caritasa Srijem preč. Jozo Duspara. U svom osvrtu istaknuo je kako se jedino dobrim projektima može učiniti puno za maloga čovjeka, Pohvaljujući dosadašnji rad, potaknuo je da ovakvih projekata bude što više.
Okupljenima su se obratili još i direktor Opće bolnice u Srijemskoj Mitrovici dr. Živko Vrcelj, te u ime Medicinske škole, koja je ujedno i partner na projektu, prof. Gordana Jagnjić.
Nakon otvorenja i pozdravnih riječi, svi okupljeni su imali priliku posjetiti Kabinet za kineziterapiju, vidjeti sve sprave i uređaje, te upoznati se s mogućnostima koje Kabinet nudi.