Počelo snimanje video materijala o udrugama

Manifestacije Šokci i baština i Srijemci Srijemu koje spadaju među najveće godišnje događaje u hrvatskoj zajednici, ove će godine, zbog epidemiološke situacije, biti održane u novom, virtualnom formatu, kao snimka video prezentacije rada udruga koje spomenute manifetacije okupljaju. Snimanje filmova o udrugama šokačkih Hrvata iz Podunavlja za potrebe manifestacije Šokci i baština počelo je 22. listopada. Toga dana snimljen je materijal za UG Urbani Šokci iz Sombora i UG Tragovi Šokaca iz Bača. Prema najavama, snimanje je nastavljeno jučer, 29. listopada u KPZH Šokadija u Sonti te u HKU Antun Sorgg u Vajskoj.
Za danas (petak, 30. listopada) planirano je snimanje vezano za manifestaciju Srijemci Srijemu a odvija se u Zemunu, s udrugama ZHZ Ilija Okrugić i Društvo hrvatske mladeži Zemuna.
Snimaju se polusatni promotivni filmovi, a od svakog filma će se sačiniti desetominutni prilog za potrebe filmova o udrugama šokačkih odnosno srijemskih Hrvata.
Nositelji projekta su Hrvatsko nacionalno vijeće i Cro-fond, a potporu realizaciji ovog projekta daju i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU Hrvatska riječ.