Pokrajinska tajnica Milošević na izložbama u Kastvu i Rijeci

NOVI SAD – Pokrajinska tajnica za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama Dragana Milošević otvorila je prošloga tjedna Međunarodnu izložbu fotografije iznad i ispod mora i Venecija Kvarner 11, u galeriji crkvice Svete Trojice u gradu Kastav, nadomak Opatije.
Vojvodina kao regija i Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama kroz dugogodišnju suradnju s Istrom njeguje i širi kulturu kroz razmjenu manifestacija i okupljanja oko zajedničkih projekata, istaknula je tajnica Milošević.
»Kada se projekt realizira u ovakvom ambijentu, obogaćen umjetničkom kolekcijom čije je stvaranje bilo ozbiljan zadatak i veliki izazov, neizostavna je podrška tajništva na čijem sam čelu. Afirmacija mladih koji kroz svoj rad šire profesionalni duh zbližavajući umjetnost fotografije, glavni je zadatak i cilj prije svega Akademije umjetnosti iz Novog Sada, na što sam posebno ponosna. Zbog svega što predstavlja ova izložba i njenog značaja na međunarodnoj pozornici, posebno mi je zadovoljstvo što danas imam priliku i čast izložbu svečano otvoriti«, zaključila je Milošević.
Čestitke i zahvalnost Miloševićeva je uputila svim stranim gostima na projektu, a posebno studentima iz Pekinga koji svake godine u sve većem broju sudjeluju u ovom značajnom projektu.
Značaj i razvoj izložbe unazad 12 godina istaknuli su i mentor projekta prof. Ivan Karlavaris, dekan Akademije umjetnosti iz Novog Sada Siniša Bokan, kustos muzejske zbirke Kastavštine Marko Badurina, predsjednica udruženja Kastafsko kulturno leto Helena Ninković-Budimlija.
Nekoliko dana ranije pokrajinska tajnica Dragana Milošević u Muzeju grada Rijeke zatvorila je izložbu Svjetski bijenale studentskog plakata, koju su organizovale Akademija umjetnosti iz Novog Sada i Vojvodina omladinski klub u suradnji s Muzejom grada Rijeke. Kako je navela, ovo bijenale ima veoma važnu ulogu u aplikacijskoj knjizi Fondacije Novi Sad 2021 – Europska prijestolnica kulture, a od posebnog je značaja i dobra suradnja ustanova kulture u Rijeci i Vojvodini