Program profesionalne orijentacije

SUBOTICA/BENKOVAC – Program profesionalne orijentacije – Gdje poći sutra, započeo je ove godine prvi puta testiranjem u Hrvatskom nacionalnom vijeću, a sudionici programa, njih 16, otputovalo je 23. kolovoza u Brušku, u Benkovac. Program je namijenjen budućim malim i velikim maturantima, dakle učenicima koji su završili sedmi razred, odnosno, treći srednje, iz Subotice, Đurđina i Berega.

Tijekom spomenutog testiranja rađeni su testovi sposobnosti (verbalno, numeričko, apstraktno i mehaničko rasuđivanje, test perceptivne brzine, prostornih odnosa, gramatike i pravopisa), test profesionalnih interesa, a srednjoškolci su imali i test ličnosti. Rezultate su ponijeli u Brušku, a nadopunit će ih brojnih radionicama.
Cilj ovoga programa je pomoći učenicima da započnu razmišljati o svom profesionalnom putu, te da otkriju vlastite sposobnosti i interese, kao i da promišljaju na temu osobnog doprinosa zajednici nakon završenih studija. Program, kao i radionice vrše profesionalni voditelji, uz stručne suradnike, a korišteni su najsuvremeniji testovi i upitnici. Osim brojnih radionica i nezaobilaznog druženja, za sudionike ovoga programa predviđen je i posjet Fun parku u Biogradu na moru, obilazak Kornata kao i drugih destinacija