Program profesionalne orijentancije u Novom Vinodolskom

Ljeto je u punom jeku, a i ove godine Hrvatsko nacionalno vijeće i udruga Naša djeca pobrinuli su se da učenicima hrvatske nastave iz Srbije osiguraju ljetovanje i druge programe na Hrvatskom primorju. Tako je u Novom Vinodolskom, od 24. do 31. srpnja, održan program profesionalne orijentacije »GPS – Gdje poći sutra!?« za učenike koji su završili 7. razred osnovne škole.

Cilj ovog programa, koji organizira HNV, jest upoznavanje učenika s vlastitim sposobnostima te mogućnostima daljnjeg školovanja odnosno pomoć pri odabiru srednje škole. Ove godine sudjelovalo je 15-ero učenika. Profesionalni test sposobnosti i interesa, individualne razgovore te razne radionice s njima su realizirale predsjednica HNV- a, ujedno i diplomirana psihologinja, Jasna Vojnić i članica Izvršnog odbora HNV- a zadužena za obrazovanje Nataša Stipančević.

U istom razdoblju na istom mjestu (u odmaralištu Crvenog križa u Novom Vinodolskom) ali na ljetovanju, boravili su učenici 4. i 5. razreda cjelovite nastave na hrvatskom jeziku, također u u organizaciji HNV-a. Na ljetovanju je boravilo oko 35-ero djece o kojima su brinuli učitelji, nastavnici i animatori te članica Izvršnog odbora HNV-a zadužena za obrazovanje Nataša Stipančević.

I ove godine, djeca su imala prigodu pohađati različite aktivnosti poput plesnih programa, karaoka, igra bez granica, kreativnih i slikarskih radionica te sportskih aktivnosti pod vodstvom animatora iz Subotice.

Projekat podržalo Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice