Prva međunarodna škola tehničke vještine u Zagrebu

Predstavnici tavankutske OŠ Matija Gubec sudjelovali su na I. Međunarodnoj školi tehničkih vještina u Zagrebu od 12. do 15. prosinca. Školu su predstavljale učenice Valentina Stanišić, Katarina Vujić, Katarina Šegina i Ana Davčik, u pratnji učitelja tehničke kulture Branka Stantića i ravnateljice škole Stanislave Stantić-Prćić.
Tijekom četiri dana učenici su aktivno sudjelovali na radionicama robotike – programiranje mBot-a, elektronike – izrada tranzistorskoga treptala, maketarstva – izrade diorame, terena i modelarstva – sastavljanje modela zrakoplova te bojenje figura i weatheringa. Sve radionice odvijale su se uz druženje s učenicima škole domaćina OŠ Gračani iz Zagreba i učenicima OŠ Emilije Ostojić iz Požege.
Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatska udruga vojnih minijaturista, osim radionica, organizirali su iznimno bogat program za goste. Tako su imali priliku obići OŠ Gračani iz Zagreba, klupske prostorije Hrvatske udruge vojnih minijaturista, Zavičajni muzej Podsljemena, kabinete i laboratorije Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba i Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu. Slobodno vrijeme iskoristili su za obilazak Zagreba, koji je u vrijeme adventa iznimno dojmio učenike.
Završna svečanost uz podjelu zahvalnica, priznanja i prigodnih darova održana je u klupskim prostorijama Hrvatske udruge vojnih minijaturista, a nazočili su brojni uzvanici i gosti na čelu s predsjednikom Gradske skupštine grada Zagreba Dragom Prgometom koji je bio pokrovitelj događanja.