Radionice za mlade iz Srbije i Hrvatske o naslijeđu ratne prošlosti

NOVI SAD/VUKOVAR – Centar za razvoj demokratskog društva Europolis poziva mlade s područja AP Vojvodine da se prijave za sudjelovanje na radionicama u Novom Sadu i Vukovaru na temu naslijeđa ratne prošlosti.
Radionice se organiziraju u okviru projekta »Odgovorni prema prošlosti, odgovorni prema budućnosti« koji Centar za razvoj demokratskog društva Europolis iz Novog Sada, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka i Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca realiziraju u okviru projekta »Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regionu bivše Jugoslavije – Podrška REKOM-u«.
Radionice o naslijeđu ratne prošlosti su namijenjene mladima između 18 i 30 godina s područja Vojvodine koji studiraju na fakultetima društveno-humanističkog usmjerenja ili su aktivni u organizacijama civilnog društva i političkim partijama.
Cilj ovih radionica jest da mladim pruže mogućnost izraziti svoje mišljenje o načinima prevladavanja posljedica ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.
Prva radionica će biti organizirana u vidu fokus grupe i bit će održana u Novom Sadu u srijedu, 11. rujna, od 12 do 14 sati.
Druga radionica bit će održana u Vukovaru 17. rujna. Na radionici u Vukovaru će se mladima iz Srbije pridružiti i grupa vršnjaka iz Hrvatske.
Sudjelovanje na radionicama je besplatno. Organizator snosi sve troškove posjeta, prevoza i hrane.
Prijavljivanje se vrši putem kratkog prijavnog formulara koji se nalazi na ovom linku. Rok za prijavu je ponedjeljak, 9. rujna do 20 sati. Odabrani kandidati će biti obaviješteni također u ponedeljak, 9. rujna.